INTERNET

Wie meer wil weten over het Joegoslavië-tribunaal kan het beste beginnen op de eigen site van het International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY). Hier is veel informatie te vinden over het tribunaal en over de (lopende en afgesloten) rechtszaken.

www.un.org/icty

Onafhankelijke informatie (nieuws en analyses) over het Joegoslavië-tribunaal en ontwikkelingen op de Balkan is te verkrijgen op de site van het Institute for war & peace reporting (IWPR), een Britse non-profit organisatie die steun verleent aan media en mensenrechtenorganisaties in crisisgebieden.

www.iwpr.net

Op de website van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch is veel te vinden over het permanente strafhof. Zo is daar het statuut te lezen voor het strafhof. Inmiddels beschikt het International Criminal Court ook over een officiële site.

www.hrw.org/campaigns/icc

www.un.org/law/icc

Op 21 maart 2001 is het internationaal comité voor de verdediging van Slobodan Milosevic opgericht. Het comité wordt ondermeer gesteund door zo'n 1300 mensen uit dertig verschillende landen, waaronder de Britse toneelschrijver Harold Pinter en de Amerikaanse oud-minister van Justitie Ramsey Clark. Binnen het comité werkt een groep advocaten samen die de ex-president juridisch adviseren. De Canadese advocaat Christoher Black is daarvan de meest prominente.

www.icdsm.org