Chomsky vervolgd door Turks Hof

De Amerikaanse linguïst en activist Noam Chomsky is aangeklaagd in het proces dat door het Hof van Nationale Veiligheid te Istanbul is aangespannen tegen Fatih Tas van uitgeverij Aram, de in Istanbul gevestigde uitgever van Chomsky's boek American Interventionism. Dit meldt De Arbeiderspers, uitgever van Chomsky's publicatie 11 sept. Vragen en antwoorden. Chomsky zal het proces op 13 februari in Turkije bijwonen. De aanklacht tegen Tas betreft ,,propaganda tegen de ondeelbare eenheid van land, natie en staat van de republiek Turkije'', wat kan leiden tot een jaar gevangenisstraf. Een van de passages waarop de aanklacht is gebaseerd is Chomsky's bewering in American Interventionism dat ,,de Turkse regering een omvangrijke oorlog heeft ontketend tegen de Koerdische bevolking in het zuidoosten van het land'' in 1984.