Zwarte band: geen bier

Nederlandse winnaars van medailles op de negentiende Winterspelen worden gehuldigd in het Holland Heineken House, het traditionele clubhuis van Nederland tijdens Olympische Spelen. De bierbrouwer huurde de accommodatie van een golfclub in een buitenwijk van Salt Lake City, nabij de schaatsbaan. Fans kunnen de wedstrijden ook volgen vanuit het Holland House.

In de staat Utah, die bekend staat om zijn strenge drankwetgeving, heeft Heineken een ontheffing gekregen om bier met een alcoholpercentage van vijf procent te schenken. Het bier heeft hier normaal een alcoholpercentage van 3,5 procent. Alle bezoekers van het Holland House moeten met een paspoort aantonen dat ze 21 jaar of ouder zijn. Bezoekers die nog een auto moeten besturen krijgen bij binnenkomst een zwarte armband; eveneens een uitvloeisel van de strenge drankwetten. De barman schenkt aan bezoekers met zwarte armbanden geen bier. Dat geldt ook voor bezoekers tot 21 jaar, die een roze armband krijgen. Voor drinkers van alcohol is er elke dag een armband met een andere kleur.