Wal-Mart de grootste

De Amerikaanse winkelketen Wal-Mart is sinds gisteren het grootste bedrijf ter wereld, gemeten naar omzet. Gisteren maakte het bedrijf bekend dat het over 2001 een omzet boekte van 218 miljard dollar (250 miljard euro). Daarmee verdrong Wal-Mart oliemaatschappij Exxon (Esso) met een omzet van 213 miljard dollar van de eerste plaats.

Wal-Mart heeft 4.500 winkels, waar ruim een miljoen mensen werken. Het bedrijf is vooral bekend van zijn hypermarkten Wal-Mart Supercenters, Discount Stores en Neighborhood Markets.

In deze winkels met grote vloeroppervlaktes staan service centraal. Deze formules kennen een uitgebreid assortiment, met onder meer levensmiddelen, meubels, audio-apparatuur, koelkasten, fietsen, tuingerei en kleding.

Tien jaar geleden begon het bedrijf aan zijn internationale expansie. Wal-Mart heeft nu hypermarkten in onder meer Mexico, Argentinië, China, Groot-Brittannië en Duitsland.