Ramsj

Sigmar Polke: The three lies of painting. Gebonden, Cantz 1997, van E73,50 voor E29,95. Premsela Amsterdam

Vorstelijke catalogus die oorspronkelijk hoorde bij een expositie van Polkes werk in Bonn en Berlijn (1997). Boek bevat honderden reproducties, vanaf de Popart-achtige `rasterfoto's' uit de jaren zestig tot aan het felgekleurde, vrolijke werk uit de jaren negentig. Grondige artikelen, waaronder ook de voordracht die Rudy Fuchs hield bij de uitreiking van de Erasmusprijs aan Polke in 1994.

Bij Roelants Nijmegen ligt nog een ander bijzonder kunstboek in de ramsj: Popova van Dmitri Sarabianov, een lijvige studie over het leven en werk van Liublov Popova (1889-1924), de Russische schilderes en ontwerpster die een belangrijke rol speelde in de (futuristische en constructivistische) avant-gardebeweging in haar land. Fraaie illustraties, onder meer van Popova's revolutionaire textiel- en kledingontwerpen. Van E54,– voor E18,–

    • Henk Lagerwaard