Mijn fiets terug!

Ik sta in Het Keldertje van Heldertje en bekijk een fonkelnieuwe fiets. Mijn oude fiets is vorige week gestolen. Ik heb er nog steeds een beetje de pest over in. De telefoon gaat. De fietsenmaker neemt op, hij luistert en roept in het Gronings door de lege winkel: ,,'t Is veur die!''

Telefoon? Voor mij? Maar niemand weet dat ik hier ben, flitst het door mij heen. ,,Met Bos van het Politiefietsenmagazijn. U kunt maar beter even langs komen, uw fiets staat hier'', hoor ik. En inderdaad. De dief had mijn fiets bij agenten in burger te koop aangeboden. En omdat het een bijna nieuwe fiets was, besloot agent Bos bij uitzondering het nummer van de fietsenmaker op het spatbord even te bellen. Misschien herinnerde die zich de koper nog, had hij gedacht. Je weet maar nooit.

    • Kees van Veen