De prins en de prinses

Afgelopen zaterdag trouwden Máxima en Willem-Alexander. Het was een groot feest, met een gouden koets, lakeien, mooie uniformen en een erg mooie trouwjurk van Máxima. Uit de hele wereld waren koninginnen, prinsen en prinsessen gekomen om de bruid en bruidegom te feliciteren en feest te vieren. Amsterdam leek wel een sprookje, zo mooi was die stad versierd.

Veel mensen waren zo ontroerd door het huwelijk dat ze moesten huilen. Vooral om Máxima, die nu prinses is geworden. Toen ze in de kerk Argentijnse tangomuziek hoorde kon ook zij haar tranen niet meer inhouden. Haar zakdoek moet drijfnat zijn geweest.

Veel kinderen hebben voor de Kinderpagina een tekening gemaakt van het bruidspaar. En daarom hebben we deze week besloten om Mijn vader, Rintje en Eigen nieuws een week op te schuiven om zoveel mogelijk van die tekeningen te kunnen afdrukken.

Máxima, de nieuwe prinses, was voor iedereen duidelijk de grote heldin. Op de meeste tekeningen staat alleen zij. In een witte, groene, rode of blauwe trouwjurk, met rood, geel of zwart haar. Willem-Alexander is meestal als een slanke jongen getekend, soms in uniform, maar soms ook in een hip pak. En beiden zien ze er heel blij uit.