Corneille/Roelofs Trio

Een trio met twee namen, dat belooft doorgaans weinig goeds. De meeste bands met gedeeld leiderschap hebben de neiging te splijten. Maar niet het Corneille/Roelofs Trio. De twee Limburgse muzikanten spelen al jaren samen – eerst als onderdeel van een sextet, later in triobezetting – en lijken met elkaar vergroeid tot een vierarmig muziekdier.

Na al die jaren rijping is er dan nu het debuutalbum met de toepasselijke titel Finally. In de tien nummers laat Glenn Corneille zich horen als een zeer volwassen jazzpianist met een eigenzinnige dynamiek. Zijn spel is van een knisperende helderheid, bijna op het hoekige af. Drummer Geert Roelofs volgt zijn compagnon op de voet en is een meester van de subtiele fillers en het gevarieerde cimbaalwerk.

Bassist Werner Lauscher verzorgt de stroomlijning, maar wordt in twee nummers vervangen door producent Hein van der Geyn, de ontdekker van dit trio. Van der Geyn bracht de Limburgers in contact met stertrompettist Eric Vloeimans, wiens gloedvolle bijdragen op Nana (een Vloeimans-compositie) en Bloesje de kers op de slagroom van Finally vormen.

Corneille/Roelofs Trio: Finally (Munich Records, BMCD 328)

    • Edo Dijksterhuis