België: glas in potjes babyvoeding Olvarit

Nutricia België, een dochterbedrijf van voedingsconcern Numico, haalt 140.000 potjes Olvarit babyvoeding uit de schappen. De terugroepactie is in gang gezet omdat een Belgische baby een stukje glas heeft binnengekregen dat mogelijk uit een potje Olvarit komt. Dit heeft een woordvoerster van Numico vandaag bevestigd.

Het ging om een potje hutspot met kalkoen, dat alleen in België op de markt wordt gebracht. Deze potjes zijn in Groot-Brittannië gemaakt. In dezelfde productiefaciliteit worden ook potjes voor de Nederlandse markt gemaakt. ,,Maar dat zijn strikt gescheiden series'', benadrukt de woordvoerster.

Volgens haar is de terugroepactie ,,puur preventief''. ,,We hebben de gegevens van de dag waarop het betreffende potje is gemaakt bekeken en er zijn geen onregelmatigheden bij de productie aangetroffen. In overleg met de overheid hebben we toch besloten de potjes terug te halen.'' Numico zegt wel geschrokken te zijn. Maar ook blij te zijn dat het goed gaat met de Belgische baby, die inmiddels weer thuis is. In 1993 moest het concern 2 miljoen potjes Olvarit uit winkels in binnen- en buitenland terughalen en de voorraad van 10 miljoen potjes babyvoeding vernietigen omdat er restanten van een schoonmaakmiddel in de potjes was aangetroffen. Numico hoopt dat zo snel mogelijk duidelijk is waar het stukje glas vandaan komt, om de schade aan het imago te beperken. Volgens het bedrijf heeft de terugroepactie geen financiële gevolgen. ,,Daar zijn we voor verzekerd'', aldus de woordvoerster.