Voorkeur Muziek

Cornershop

Britse popgroep met Indiase roots bracht met de door Fatboy Slim geremixte hitversie van Brimful of Asha (1997) een eerbetoon aan Bollywoodzangeres Ash Bhosle. Voorafgaand aan een nieuw album met veel soul- en dance-invloeden onderneemt Cornershop een kleine clubtournee.

9 febr Rotown, Rotterdam, 10 febr Paard Op Hol, Den Haag, 11 febr Paradiso, Amsterdam.

Shaggy

`Mister lover lover', liet Orville `Shaggy' Burrell zich noemen toen hij in 1995 wereldberoemd werd met de reggaeraphit Boombastic. Drie jaar eerder debuteerde de Jamaicaanse New-Yorker met Oh Carolina, een update van de reggaeklassieker van de Folkes Brothers. Een nog grotere popster werd Shaggy vorig jaar, toen hij twee nummer één-hits haalde met It wasn't me en Angel.

13 febr Music Hall, Amsterdam, voorprogramma van de Rotterdamse geinrapper Def Rhymz.

Cecilia Bartoli

De Italiaanse mezzo-sopraan Cecilia Bartoli geeft twee concerten in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw, begeleid door het Orchestra of the Age of Enlightenment. Bartoli zingt aria's van Gluck, zoals die ook staan op een recent verschenen cd. Tussendoor speelt het orkest twee symfonieën van twee zonen van Bach: Johann Christian en Carl Philip Emanuel.

12 en 14 febr. 20u15 Concertgebouw Amsterdam. Res: 020-6718345.