Verstappen nu overbodig bij renstal Arrows

De renstal Arrows heeft komend seizoen geen plaats meer voor de Nederlandse autocoureur Jos Verstappen. In het team van stalbaas Tom Walkinshaw zijn de Duitse nieuwkomer Heinz-Harald Frentzen en de Braziliaan Enrique Bernoldi aangewezen voor de Formule 1.

De 29-jarige Verstappen heeft twee seizoenen voor Arrows gereden. Hij heeft nog een contract tot 2003. De geboren Limburger verblijft momenteel in zijn woonplaats Monte Carlo, waar hij vanmorgen zwaar teleurgesteld reageerde op het besluit van zijn teambaas. Hoewel de geruchten over de komst van Frentzen steeds sterker werden, vertrouwde Verstappen op zijn contract. Arrows heeft hem niet persoonlijk op de hoogte gesteld.

,,Tot op dit moment heb ik nog steeds niets officieel van het team te horen gekregen'', zei Verstappen vanmorgen. ,,Ik heb het moeten vernemen van mijn manager Huub Rothengatter. Ik ben uiteraard zeer teleurgesteld. Verder wil ik er nog niets over zeggen, omdat ik het eerst wil laten bezinken'', aldus Verstappen.

Rothengatter is ook verrast door het besluit van Arrows. ,,Ik loop al meer dan twintig jaar mee in de Formule 1, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt'', zei de manager. Zijn collega Raymond Vermeulen deelde die mening. ,,Een hele koude douche.''

Arrows meldt op zijn website dat het contract met Verstappen, wiens overeenkomst is goedgekeurd door de internationale autosportbond FIA, per direct is ontbonden. Hiervan kan volgens zijn managers geen sprake zijn. Vermeulen: ,,We gaan ons nu beraden op juridische stappen.''

Verstappen heeft nog geen alternatief. Alle plekken in de Formule 1 zijn bezet. Een testrol is ook nog niet aan de orde. Vermeulen is toch hoopvol gestemd. ,,Maar Formule 1 is altijd in beweging. Jos blijft zich op deze klasse richten.''

Teambaas Walkinshaw reageerde verheugd op de komst van Frentzen. ,,We zijn heel blij dat Frentzen ons team komt versterken. Hij is een topcoureur, die zijn klasse heeft bewezen met het winnen van drie Grand Prix-races.''

Frentzen begon zijn loopbaan in de Formule 1 bij het team van Sauber in 1994. Hij reed daarna bij Williams en Jordan. Vorig jaar kwam hij uit voor de Fransman Alain Prost, maar de renstal van de voormalige wereldkampioen is vorige maand failliet verklaard.