Midden-Oosten

Oud-minister van Buitenlandse Zaken en ex-Eurocommissaris mr. H. van den Broek gaf in deze krant van 28 januari in een helder betoog de enige weg aan die op dit moment naar een rechtvaardige vrede in het Midden-Oosten kan leiden. In een brief valt dr. P.R. Hein op 3 februari over de uitspraak: ,,allemaal vredesinitiatieven waar Sharon overduidelijk niets mee had en ook niet van wil weten''. Vervolgens zegt Hein, dat Arafat wat overigens in deze krant door een Amerikaanse betrokkene allang is weerlegd in Camp David met deze vredesinitiatieven overduidelijk niets had.

Het kan Hein toch niet zijn ontgaan, dat Sharon vooraf, tijdens en na Camp David waar hij inderdaad niet aanwezig was als Likudleider vele malen nadrukkelijk heeft betoogd nooit de gehele Westoever en/of ook maar een klein deel van Oost-Jeruzalem te zullen afstaan. Hij zou met zijn partij elk mogelijk Camp-Davidakkoord in de Knesset, waar Barak zijn meerderheid was kwijt geraakt, hebben wegggestemd.

    • J.C. Mühren
    • Ex-Defensie-Attaché Midden-Oosten