EN VERDER

Kunst en antiek Midden in het Groningse dorp Slochteren ligt een groot landgoed: Fraeylemaborg, omringd door en slotgracht, tuinen en een bospark. In het landgoed worden regelmatig muzikale, theatrale en andere activiteiten georganiseerd. Vanaf 9 februari is er de vijfdaagse Kunst- en Antiekbeurs Groningen, die voorheen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum werd gehouden. De vijftien deelnemers aan de beurs, Nederlandse antiquairs met ieder een eigen specialiteit, tonen hun waar verspreid over het hele gebouw. Het aanbod bestaat uit meubelen, zilver, klokken, wapens, glas, kristal, koper, tin, ikonen, schilderijen, grafiek, landkaarten en antiquarische boeken. Het entreegeld wordt gebruikt om het landgoed in stand te houden.

20ste Kunst en antiekbeurs. Fraeylemaborg, Hoofdweg 30, Slochteren. Van 9 t/m 13 febr, dagelijks 11-18u. Entree volw. E3,50, kinderen tot 16 jaar E2,50. Tel. 059-8421568, www.borgen.nl/fraeylemaborg.

Veiling moderne kunst Het Amsterdamse veilinghuis Sotheby's organiseert 7 t/m 14 februari een tentoonstelling en veiling van hedendaagse kunst, gemaakt door jonge kunstenaars. International Young Art 2002 bestaat uit 71 werken door 38 kunstenaars uit 16 verschillende landen. De veiling is op Valentijnsdag. Bij de hoogtepunten bevinden zich organische sculpturen van de Nederlandse kunstenares Sibyl Heijnen die soepele materialen zoals rubber, katoen en mousseline verwerkt tot schijnbaar onbuigzame, zware sculpturen. Verder zijner werken van Koreaanse kunstenaars waaronder foto's van Kyungwoo Chun en een superrealistisch beeld van Myoung-jo Jeong, de surrealistische, geestige fotografie van de Française Anne-Catherine Becker-Echivard, kleurrijke iconografieën van de Rus Andrey Bartenev en creaties van tule en plastic van de Russische tweeling Maria en Natalia Pechatnikov.

Sotheby's Amsterdam, De Boelelaan 30, Amsterdam, Tentoonstelling `International Young Art 2002' van 7 t/m 13 febr, dagelijks 12-19u. Veiling do 14 febr 20u. tel. 020-550 2200.

Dagboeken Achttien kunstenaars uit binnen- en buitenland legden een jaar lang hun dagelijkse werkzaamheden vast. Het resultaat daarvan is te zien op de tentoonstelling Dagboek 2000 in Huis als Museum in Amersfoort. Het project is een initiatief van beeldend kunstenaar Krijnie Beyen die 25 collega's benaderde met het voorstel in het jaar 2000 een dag(werk)boek bij te houden. Dat leidde tot bijdragen van beeldend kunstenaars, schrijvers, fotografen en videokunstenaars die ieder op hun eigen manier hun interpretatie van een dagboek vastlegden. Zo maakte Jacqueline Heerema het `kunstfeuillleton' Ik noem haar ROOS, waarin ze haar herinneringen vastlegde, van de haakles tot de Haagse hoerenbuurt.

Dagboek 2000. Huis als Museum, Nervistraat 3, Amersfoort. Van 10 febr. t/m 25 april. Tel 033-4558770.