My fair lady

Twee jaar geleden had ze midden in een college haar trui willen uittrekken, maar plotseling zat ze in haar bh. Het was geen opzet: ze bloosde. Maar ze zag ook dat ik het zag, dus ze probeerde al blozend uitdagend te kijken. Ze oefende op vrouw van de wereld, maar kwam niet verder dan tenger ding van 19.

Toch wou ze wel. Ze werkte hard, ze lette op haar uitspraak, probeerde een nieuwe oogopslag, lichtere make-up en ging oefenen in terughoudendheid. My fair lady klom omhoog, langzaam maar onmiskenbaar.

Twee jaar later zag ik haar terug in de gang, in een onstuimige omhelzing. Ze zag mij ook en bloosde niet. Ik zei: `Alles goed, zo te zien?' Ze hervond moeiteloos haar uitdagende blik. `Wou je ook effe?' riep ze trots. Het was dus niet gelukt. Het leven is geen musical.

    • Martin de Koning