ABN Amro werft weer mensen

ABN Amro gaat in Nederland al weer op zoek naar nieuw personeel. De bank wil twee servicecentra inrichten in Amsterdam en Rotterdam voor zijn global transactions-diensten (internationaal betalingsverkeer voor bedrijven). Daarvoor zijn 150 mensen extra nodig, die intern en extern zullen worden geworven.

Dat heeft een woordvoerder van ABN Amro desgevraagd bevestigd. De plotseling ontstane behoefte aan extra personeel komt op een moment dat de bank bezig is met een ingrijpende reorganisatie van zijn Nederlandse kantorennetwerk. Vorige maand maakte ABN Amro nog bekend dat meer dan 6.000 mensen zich hebben aangemeld voor een vrijwillige vertrekregeling, die onderdeel is van de sanering. Bij de bank werken op dit moment circa 33.000 mensen (29.000 functies). De herstructurering heeft het afgelopen jaar tot grote onrust geleid binnen de bank.

,,Bij de vrijwillige vertrekkers zitten ook veel mensen die zich bezig hebben gehouden met de global transactions-dienstverlening. Dat heeft de directie even over het hoofd gezien. Nu gaan ze activiteiten concentreren in twee nieuwe bedrijven, maar hebben ze niet genoeg gekwalificeerd personeel. Er zullen ook extern mensen met korte contracten moeten worden ingehuurd. Ja, daar wordt je niet vrolijk van, zeker gezien de reorganisatie'', zegt een bankmedewerker.

Een woordvoerder stelt dat de bank via zijn mobiliteitscentrum eerst op zoek gaat naar interne kandidaten voor de betreffende functies. ,,Daarna zullen we eventueel extern gaan werven. Het is logisch dat we de activiteiten voor global transactions gaan concentreren, dat past bij ons beleid.'' Voorheen werd de dienstverlening voor global transcations verspreid over het kantorennetwerk van ABN Amro Nederland aangeboden.

ABN Amro heeft voor de reorganisatie 220 miljoen euro opzij gezet. Dat moet 400 miljoen euro aan jaarlijkse besparingen opleveren.

mobiliteit: pagina 16

    • Philip de Wit