`Sir Alex Ferguson blijft toch coach van Manchester'

Alex Ferguson is ook volgend seizoen trainer van Manchester United. De Schotse coach is volgens diverse Britse kranten teruggekomen op zijn besluit bij de Engelse club na dit seizoen een bureaufunctie te gaan bekleden. Ferguson maakte vorig jaar bekend dat hij komende zomer geen trainer meer wil zijn van Manchester United. Vervolgens verscheen een grote lijst kandidaat-opvolgers in de Britse media. De naam van de Nederlander Louis van Gaal viel ook in dit verband. Het bestuur van United wilde vanochtend nog niet op de krantenberichten reageren. Een woordvoerder beloofde later op de dag met een verklaring te komen. Ferguson is bezig aan zijn zestiende seizoen in Manchester. Onder de succesvolle trainer won de rijkste voetbalclub ter wereld onder meer zeven landstitels, vier FA Cups en de Champions League. Eerder won hij met Aberdeen de Europa Cup voor bekerwinnaars.