Natuurfotograaf Fred Hazelhoff (76) overleden

Natuurfotograaf Fred Hazelhoff is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft foto-agentschap Foto Natura bekendgemaakt. Hazelhoff wordt beschouwd als de nestor van de Nederlandse natuurfotografie en de grondlegger van de moderne natuurfotografie in binnen- en buitenland. Voor veel fotografen, onder wie de bekende natuurfotograaf Frans Lanting, was hij leermeester en inspiratiebron. Zijn werk bevindt zich in collecties van vele musea, waaronder het Museum of Modern Art in New York, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Leids prentenkabinet. Van de hand van Hazelhoff verschenen verschillende fotoboeken en publicaties. In Nederland zorgde hij daarmee voor een breder draagvlak van natuurbeschermingsorganisaties als het Wereld Natuur Fonds en de Vogelbescherming Nederland.