Máxima is godsgeschenk 3

Máxima heeft in de afgelopen periode op haar manier de sprookjessluier opgelicht van haar toekomstige bijdrage aan ons land. Zij heeft dit, direct en indirect, getoond op een wijze die nadrukkelijk overeenstemt met de denkbeelden van haar echtgenoot. `Veranderen is normaal', had Willem-Alexander enkele jaren geleden gezegd, tijdens een tv-interview aan de vooravond van de IOC reorganisatie een proces waarvan hijzelf, naast anderen, binnenkort de uitkomst mag evalueren.

Met Máxima hebben wij de kans iets meer Latijns Amerikaans te zijn en iets minder Duits. Net zoals wij samen met onze allochtone Nederlanders iets meer Marokkaans of Turks kunnen worden. En zo gesteld, komt Máxima precies op het goede moment.

Wij samen, alle Nederlanders. Hiervoor is het Oranjefonds opgericht. En daar begint echte integratie: samen hetzelfde spel spelen. Samen hetzelfde dansen. Dat is precies wat vrijdag in de Arena, dankzij Máxima, is getoond. De duidelijkheid van een feest voor en door Nederlanders van alle culturen. Máxima is een godsgeschenk als zij ons die duidelijkheid kan blijven geven.

    • Theo E. Korthals Altes