Drugsbeleid 3

Hannah Belliot de koningin van de Bijlmer? Zeker niet mijn koningin en al helemaal niet na het lezen van het artikel in M. En als zij al in de Bijlmer regeert, dan regeert daar de leugen. Er zijn zeer veel onjuistheden en verkeerde suggesties in het stuk te vinden. Om er een paar te noemen:

Werkloosheid gedaald. Ja, maar niet vermelden dat er veel flats gesloopt zijn zonder dat er naar verhouding iets voor terug is gekomen, zoals de F- en K-buurt met ongeveer 3.000 gesloopte woningen.

,,Het bestuur is niet langer meer exclusief in handen van blanke mannen''. Hiermee vergeet Belliot haar partijgenoten Chas Warning en Hellen Burleson, die voor haar namens de PvdA in het DB van het stadsdeel hebben gezeten.

Als er een beroep wordt gedaan op de Wet Openbaarheid van Bestuur, wordt dat afgedaan met ,,Het is de ultieme wraak van de blanken die de drie G's bewonen''. Dit getuigt niet echt van een koninklijke manier om de zwart/wit tegenstelling in de Bijlmer te bezweren.

Slechts een paar voorbeelden waarom Hannah Belliot nooit mijn koningin is geweest en ook niet mijn kroonprinses van Amsterdam zal worden. Laat Amsterdam en de Bijlmer maar een republiek zijn, waarbij we streven naar een sociale en democratische samenleving, met de nadruk op samen. Voor Belliot denk ik meer aan de functie van `Koningin Moeder van Paramaribo'.

    • Leendert van Dis