Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Maximurw zit ik achter mijn machine. Om mij heen dwarrelen de kuskranten met de balkonfoto's. Er is niet gesport dit weekend. Er is getrouwd. En hoe? Het paar heeft zich inmiddels verschanst in de Alpen. De Telegraaf-gluiperds en andere roddelengerds slijpen hun lenzen om Alex en zijn prachtbruid in beeld te krijgen.

None

`Stoor ze', heeft de hoofdredacteur geroepen. Maak ze gek. Stalk ze tot ze krankzinnig zijn. Als ze dat op een dag zijn ga je bij de kliniek liggen tot je een foto heb van een maximatte Alexander.

Ik schrijf dit stukje als supporter op een sportpagina, die toch niet gelezen wordt. Er is namelijk niet gesport. Er is gekoetst, gekerkt, getangood en gehuild. Wat Richard Groenendaal gedaan heeft? Gefietst door de modder. Moet hij weten. En Afghanistan doet niet mee in Salt Lake City! Dat is nieuws. Hebben al die favorieten de afgelopen maanden voor niets getraind. Feyenoord vet gewonnen, Ajax weer geluk gehad en PSV deed het sober en zakelijk. Nou en? Er is gehuwd. Hij heeft met zijn sabel de taart aangesneden, een protestmeeuw heeft op de gouden koets gepoept en de organisatie had een poldermodelrookbom in het programma opgenomen. Hans Kraay gaat Nederland niet leefbaar maken en is weg bij Studio Sport. Dus nu moet ik het voortaan weer zelf snappen. Krijgen we wel een nieuwe analyticus. Ik kan het niet meer alleen. Niemand leest dit stukje. Iedereen slurpt de bruidstranen en niemand weet dat het duo Glebbeek & Glebbeek Nederlands kampioen bij de vrouwendubbel is geworden. Waarover dit gaat? Badminton natuurlijk. Ja, het was feest in Den Bosch. Niemand leest dit. Iedereen hangt boven de bruidspagina's. De olympische ploeg bereidt zich voor op de Spelen, die pas beginnen als het stralende bruidspaar gearriveerd is. Wat weet Máxima van Romme? Ze is op het ijs ten huwelijk gevraagd. Maar is dat een garantie?

    • Youp van ’t Hek