Chef TV6 moet auto inleveren

De politie van Moskou heeft afgelopen weekeinde algemeen-directeur Jevgeni Kiseljov van de televisiezender TV6 aangehouden en diens auto in beslag genomen. TV6, het laatste onafhankelijke Russische tv-zender met landelijk bereik, werd onlangs uit de lucht genomen.

Kiseljov was vrijdagavond met twee journalisten in zijn auto onderweg toen de politie hem dwong te stoppen. De agenten vertelden hem dat de auto werd gezocht door de deurwaarder die is belast met de ontmanteling van TV6. Kiseljov zei dat de auto privébezit was, maar dat vond geen gehoor. Zijn auto werd geconfisqueerd. Het drietal werd zaterdagochtend wel vrijgelaten.

,,Dit is volkomen absurd'', aldus hoofdredacteur Aleksej Benediktov van de radiozender Echo Moskvi, het station waar de medewerkers van TV6 hun nieuws kwijt kunnen sinds hun eigen tv-zender het zwijgen werd opgelegd. ,,De auto heeft al die tijd gewoon voor Kiseljovs woning gestaan. Voor deze actie bestond geen enkele noodzaak.''