Aardbeving in Turkije: 45 doden

Een aardbeving in de Turkse provincie Afyon heeft gisteren aan 45 mensen het leven gekost. Ten minste 150 gebouwen in het gebied zijn ingestort. De bevingen hadden een kracht van zes op de schaal van richter en waren tot 500 kilometer in de omgeving voelbaar. In Sultandagi, het epicentrum, 300 kilometer ten zuidwesten van Ankara, raakten meer dan 170 personen gewond. De meeste bewoners van het dorp brachten de nacht buiten door, bij een temperatuur van min vijf graden Celsius, rond zelfgestookte vuren. Zoek- en reddingsacties zijn gestaakt, volgens reddingswerkers bevinden zich onder het puin geen slachtoffers meer. Bij een aardbeving in 1999 in dezelfde streek kwamen 18.000 mensen om het leven. Hulpwerkzaamheden kwamen gisteren in tegenstelling tot drie jaar geleden snel op gang.