Van den Herik jr steekt 13 mln euro in arm Fiorentina

Joeri van den Herik wordt aandeelhouder en bestuurslid van Fiorentina. Hij is de zoon van Jorien van den Herik, die al tien jaar voorzitter van Feyenoord is. Joeri van den Herik, die in Italië woont en werkt, steekt tot januari 2003 ongeveer 13 miljoen euro in de noodlijdende Italiaanse voetbalclub. Hij wordt ook bestuurslid. De inbreng van de Nederlandse zakenman is een steun voor clubeigenaar Cecchi Gori, die als voorzitter werd afgezet. Gori wordt verweten de club naar de financiële afgrond te hebben geleid door grote sommen geld uit de clubkas te lenen. Fiorentina moest doelman Toldo en spelverdeler Rui Costa verkopen. De rechtbank van Florence buigt zich over de financiële situatie van de club. Fiorentina kan failliet worden verklaard. De uitspraak van de rechtbank wordt 15 februari verwacht.