Twee arrestaties in hoofdstad wegens `belediging'

De politie heeft gisteren in het centrum van Amsterdam tijdens het feest voor kroonprins Willem Alexander en zijn verloofde Máxima in de Amsterdam Arena twee personen aangehouden wegens belediging en smaad. Een woordvoerder van de politie wilde niet zeggen wie er precies werden beledigd. Een van de arrestanten is een Uruguayaan. De man stond op de Dam met foto's van slachtoffers van de Argentijnse junta. Het gaat volgens hem om personen die tijdens de `vuile oorlog' door de Argentijnse militairen in zee waren geworpen en die in Uruguay waren aangespoeld. De man, een politiek vluchteling, had de foto's ontvreemd uit het archief van de inlichtingendienst van de Uruguayaanse marine en het land uitgesmokkeld. Hij deelde volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) pamfletten uit.