Onderschriftenwedstrijd

De winterspelen naderen, maar voor veel inzenders was toch dat andere wintersportevenement een bron van inspiratie bij de foto van vorige week. ,,Schaatsliefhebbers in afwachting van de meting die een rayonhoofd van de Elfstedenvereniging verricht om de dikte van het ijs te bepalen.'', is van Piet Obbema uit Heerenveen; ,,It geat oan!'' van Liesbeth Smits uit Bussum.

Op de foto van persbureau AP duikt een man op uit water dat zojuist is gezegend door een orthodoxe priester. De foto is genomen op 19 januari, Driekoningen volgens de Juliaanse kalender van de Russisch Orthodoxe kerk.

Koos van de Ven legt een associatie die veel lezers delen: ,,Laatste overlevende Koersk eindelijk boven water.'' J.P. Rompa zag in plaats van een Rus een Belg uit het water komen: ,,Op de jaarlijkse familiedag van de voetbalclub PSV demonstreerde trainer Eric Gerets dat hij geen enkel middel onbeproefd laat om in de tweede helft van de competitie het hoofd koel te houden.'' Paul van der Velde uit Beuningen bedacht: ,,Nieuwe uitgang Tora Bora complex ontdekt in Lapland.''

,,Mij wou Maxima niet'', is van P.T. Pelleboer uit Amsterdam, maar de winnaar is Henk Popken: ,,`Lopen op water' niet overal een succes.'' Zijn adres is ter redactie niet bekend.