Na afloop

Bezoekers van Pathé Buitenhof (Den Haag), afgelopen zondagavond, geven hun mening over Vanilla Sky.

Mieke Verschoor uit Den Haag:

,,Nou, ik ben er nog mee bezig wat ik ervan vond. Iedere keer denk je, nu heb ik het begrepen, en dan toch weer niet. Of ik hem nu begrepen heb? Niet echt. Op een gegeven moment dacht ik: nu weet ik het, hij is zelf z'n vader – die was verongelukt. Maar dat is dus niet zo. Ik had eigenlijk weinig ideeën over de film, van tevoren. Mijn dochter wilde erheen. Ik dacht dat het een heel spannende film was. Maar ik vond hem alleen maar verwarrend. En hij duurde ook te lang.''

Harmen van den Heuvel uit Den Haag:

,,Ik vond het een goede film, ik ben de hele tijd geboeid geweest. Hij deed me wel een beetje denken aan The Game, met Sean Penn en Michael Douglas. Dat je aan het einde zoiets hebt van, waar gaan we nu heen met het verhaal. Op een gegeven moment is het dan ook wel even zoeken, maar het wordt toch wel helder uitgelegd, door middel van die flashbacks. Hoewel ik nu nog steeds een beetje het gevoel heb van, heb ik alles wel goed begrepen.''

Martijn van Hekken uit Den Haag:

,,Op zich ben ik geen Tom Cruise-liefhebber, vooral niet als hij succesvolle carrièremannetjes speelt. Maar daarom was het wel aardig dat hij in deze film transformeerde van de succesvolle zakenman naar de loser, eigenlijk. Verder vond ik het een onwerkelijke film. Ik weet niet of het allemaal te begrijpen viel, volgens mij was het één groot aan elkaar bedacht verhaal. Maar ik denk dat je niet al te diep moet zoeken naar een diep motief of zo.''

    • Interviews Ellen de Bruin