Eind goed, al goed

Nog even terug naar de Cap Gemini Ernst & Young Top 16, die twee weken geleden in Den Haag werd gespeeld.

Op vrijdagavond voelde Daniela von Arnim, zes maanden zwanger, zich niet lekker en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Gelukkig vond haar partner, Sabine Auken, een vervanger in de persoon van Klaus Reps, de echtgenoot van Daniela. Het duo Auken-Reps mocht meteen aan de slag tegen de Noorse zwaargewichten Geir Helgemo en Tor Helness. Zoals te verwachten viel, kende de nieuw gevormde mixed combinatie (een unicum op het Cap) nogal wat aanpassingsmoeilijkheden.

Uit het onderlinge treffen een spel dat goed vergelijkbaar is met het spel dat ik u verleden week liet zien: het inlaten van een informatiedoublet.

Z/-

♠ H 8 7 6

♡ V 7 5

♦ H 9 5 3 2

♣ 2

♠ A 5 2

♠ V 10 9 4

♡ H B 2

♡ A 10 4 3

♦ B

♦ A V 8

♣ A H 10 6 5 3

♣ 7 4

♠ B 3

♡ 9 8 6

♦ 10 7 6 4

♣ V B 9 8

West

Noord

Oost

Zuid

Helgemo

Auken

Helness

Reps

pas

1♣

1♦

dbl

3♦

dbl

pas

pas

pas

NZ trachtten met hyperagressief tussenbieden hun tegenstanders zand in de ogen te gooien, maar werden daar zelf het slachtoffer van. Oost startte met klaveren voor boer en heer. Hierna ging het ruiten voor de vrouw, ♦A en ruiten na.

De arme leider, Sabine Auken, harkte via het ontwikkelen van een schoppen en het aftroeven van een schoppen op tafel nog vijf slagen bij elkaar (NZ -800), maar leverde acht imps in.

Toen een paar dagen de rook was opgetrokken hadden Helness-Helgmo het toernooi gewonnen, legden Auken-Reps beslag op de derde plaats en bleek de baby goed te liggen. Eind goed, al goed.

    • Jan van Cleeff