De Wu-Tang Clan levert je rapnaam

De activiteiten van de revolutionairste Amerikaanse hiphop & rapgroep uit de jaren negentig, de Wu-Tang Clan, blijven zich uitbreiden – ook al zit bandlid van het eerste uur Ol' Dirty Bastard (ODB, geboren als Russel Jones, circa 1969) achter tralies. Maar er zijn nog acht clanleden over, van wie een paar vorige week de Hip-Hop Youth Summit in Queens, New York, bezochten. De hiphoptop is ondermeer bedoeld om, in de geest van dominee Martin Luther King, jongeren van drugs en geweld af te houden. Behalve met muziek maken (de nieuwste Wu-Tang Clan cd Iron Flag verscheen onlangs) houdt het strijdbare rapperscollectief zich ook bezig met mode: je kunt Wu-Wear bestellen op het internet, rap-kleding zeg maar. Ook is er ruimte voor rapgrappen op het web. Zo is er de website WuName. Als je daar je naam invult krijg je een stoere rappersnaam van de WuName generator. Willem-Alexander van Oranje wordt Lesbian Pimp. Onze minister-president kan, na de verkiezingen, een clip op MTV gaan maken onder zijn Wu-naam Officer Stinkah? En wie kroelt daar om hem heen? Als dat Tha Eurythmic King Of Nowhere niet is, vroeger bekend als Tineke Netelenbos. Er gaat een wereld voor u open, maar de WuName-generator geeft wel een waarschuwing. Uw nieuwe naam is gebaseerd op eeuwenoude kungfu-mythen, dus: use it wisely, soldier. Zoek op: www.recordstore.com/cgi-bin/wuname/wuname.pl

    • Bart Jippes