Bekerzege De Treffers

Het vrouwenteam van tafeltennisvereniging De Treffers heeft gisteren het eerste finaleduel om de Europese titel voor landskampioenen gewonnen. De ploeg van trainer Hans Lingen won in Duitsland met 3-2 van thuisploeg Langweid. De tweede en beslissende wedstrijd wordt volgende maand in Klazienaveen gespeeld.

Bij De Treffers kreeg de 40-jarige Bettine Vriesekoop de voorkeur boven Diana Bakker. Vrie-

sekoop, tweevoudige Europees kampioene, is een paar jaar geleden gestopt met topsport. Ze speelt nauwelijks meer wedstrijden op hoog niveau. Ze leed gisteren een nipte nederlaag in vijf games tegen de Zweedse veterane Marie Svensson.

De Treffers dankte de 3-2 zege aan de inbreng van de twee Chinese speelsters. Ni Xia Lian won eerst van de Hongaarse routinier Batorfi en later van haar landgenote Yanfei Shen. Jing Jun Hong verloor haar openingspartij van Batorfi, maar won in de laatste partij van Yanfei Shen.

In 1987 won Avanti als eerste en enige Nederlandse tafeltennisclub de Europese titel. Bij de club uit Hazerswoude was Vriesekoop toen ook al actief.