Alan Jackson

Geen groter liefde dan tussen een man en zijn auto. Jackson heeft er op Drive maar liefst twee liedjes over. Het titelnummer sleept er zelfs, heel vernieuwend, een motorboot bij. En om het vrouwvolk buiten te sluiten veel geheimtaal over de kunst van het auto-onderhoud. My First Love lijkt aanvankelijk over een affaire met een oudere vrouw te gaan, maar gaat over de eerste eigen auto van de zanger. Ter verduidelijking is ook nog een kiekje van de slee afgedrukt.

In Nashville is het niet de gewoonte dat een ster zijn eigen songs schrijft, maar Alan Jackson is een uitzondering. En hij verstaat de kunst om in een tekst aan het alledaagse een net iets andere draai te geven. De deuntjes zijn wat minder sterk, met uitzondering van Work In Progress en The Sounds. Maar dat zal de Amerikanen worst wezen. Drive kwam meteen op de eerste plaats van de hitlijsten wegens hét lied over 11 september: Where Were You (When The World Stopped Turning). Zonder vals sentiment, maar met een boodschap van geloof, hoop en liefde.

Alan Jackson: Drive. Arista 7863 67039

    • Bart Jippes