Aardvarck

Niet minder dan 23 nummers kent Find The Cow, afgewerkt in een minuut of 65. Daarmee zijn de nummers van Mike Kivits, technomuzikant te 's Hertogenbosch, een stuk korter dan de norm is in de elektronische muziek. In veel gevallen klinken ze als schetsen, waarvoor Kivits zelfs geen fatsoenlijke titel heeft kunnen of willen verzinnen (Taa-Ba, Oef, Zom).

Dat wil niet zeggen dat de muziek er minder om is. Kivits is een meester in het verzinnen van springerige, niet altijd voor de hand liggende en verende beats, die het fundament vormen voor sfeervolle invullingen waarin af en toe betoverend mooie melodieën opduiken.

Kivits neemt zo plaats halverwege de `intelligent techno' van een aantal jaren geleden (Black Dog en omstreken) en de huidige generatie zoekers naar een nieuwe, jazzy beat. Die zal Kivits vermoedelijk eerder vinden dan de koe uit de titel.

Aardvarck: Find The Cow (Delsin)

    • Jacob Haagsma