Vervoersonderzoekje

,,Goedemiddag, wilt u meedoen aan een vervoersonderzoekje'', vroeg een middelbare NS-mevrouw aan de voltallige treincoupé. Dat wilden we wel. Tenslotte was de trein stipt op tijd vertrokken en verliep de reis voorspoedig. Ze overhandigde ons een gele pen en zwijgend begonnen we de vragen in te vullen. ,,Ik kom het zo weer ophalen'', beloofde ze, terwijl ze door het middenpad fladderde. Met een tevreden gebaar leverden we onze blauwe formulieren in. Bijna meteen daarna begon de trein vaart te minderen en even later viel alles stil. Na een kwartier eisten enkele reizigers luidkeels om teruggave van hun formulier. De NS-mevrouw verscheen. Nadat ze de profetische woorden sprak `Eens overkomt het ons allemaal', trok ze de deur achter zich dicht, de klas joelend achterlatend.

    • Maria de Git