Shovel ramt bank Gorinchem

Inbrekers hebben vannacht, na een ramkraak van de Rabobank aan het Dr. H.B. Wiardi Beckmanplein in Gorinchem, een pinautomaat met een onbekende hoeveelheid geld gestolen. De automaat is later teruggevonden.

De daders ramden volgens een woordvoerder van de politie Zuid-Holland-Zuid met een shovel de pinautomaat. De daders laadden de automaat, inclusief geldkluis, in een vrachtwagen en gingen er met de vrachtwagen en een personenauto vandoor. Omwonenden waarschuwden de politie, die de vrachtwagen wist te onderscheppen.

De bestuurder van de vrachtwagen wist wel de personenauto te bereiken. De politie achtervolgde de auto met hoge snelheid totdat ze hem in de buurt van Nieuwegein kwijtraakte. Volgens de politie reden de daders met een snelheid van meer dan 150 kilometer per uur over de snelweg. De politie zegt het nummer van de kentekenplaat te hebben. In de achtergelaten vrachtwagen troffen agenten de pinautomaat en de kluis aan.

Volgens de politiewoordvoerder is de kluis niet geopend en zit het geld er nog in. De automaat is na sporenonderzoek aan de bank teruggegeven.

Directeur D.S. Tax van de Rabobank in Gorinchem zegt dat het niet mogelijk is een pinautomaat tegen een dergelijke ramkraak te beveiligen.