Selectie radio- en televisieprogramma's

Televisie

Vrijdag 1 februari

19.00-21.25u. Het huwelijk, feest in de Arena. (NOS, Ned.2) Live registratie van de nationale feestavond die de gemeente Amsterdam en het Nationaal Oranje Comité in de Amsterdam Arena hebben georganiseerd voor prins Willem-Alexander, Máxima en 50.000 genodigden.

21.25-22.00u. Marco Borsato in de Arena (TROS/NOS, Ned.2)Live-concert vanuit de Amsterdam Arena, opgedragen aan Willem-Alexander en Máxima. Marco Borsato zal het `nationaal huwelijkslied' Lopen over het water zingen, samen met zangeres Sita.

21.30-22.30u. Willem-Alexander en Máxima - The love story (RTL4)Van kennismaking tot huwelijk.

22.00-22.35u. Het huwelijk, een vooruitblik (NOS, Ned.2) Presentatie: Maartje van Weegen. Met reportages van de laatste voorbereidingen in Amsterdam en beelden uit Argentinië.

Zaterdag 2 februari

8.05-10.00u. Het huwelijk, de laatste voorbereidingen (NOS, Ned. 2) Maartje van Weegen spreekt met onder anderen premier Kok en burgemeester Job Cohen. Sacha de Boer ontvangt in de studio in Hilversum historicus en Oranje-kenner Jan Bank, schrijfster Mies Bouhuys en andere gasten.

8.30-9.00u. Máxima, van pampa tot paleis (RTL4) Reportage. Hoe wordt Máxima voorbereid op haar leven als prinses?

9.05-10.00u. Roepnaam: Alexander (RTL4) Reportage over het leven van de kroonprins aan de hand van interviews met leraren, klasgenoten en politici.

10.00-13.55u. Het huwelijk (NOS, Ned.2) Live registratie van het koninklijk huwelijk. Commentaar: Maartje van Weegen.

10.15-13.40u. Het huwelijk (met gebarentolk) (NOS, Ned.1)

14.10-16.25u. Het huwelijk, de eerste reacties (NOS, Ned.1) Maartje van Weegen blikt terug met kardinaal Simonis en zwemmer Pieter van den Hoogenband. In Hilversum praat Sacha de Boer met de schrijvers Ronald Giphart en Nelleke Noordervliet.

20.00-20.55u. Willem Alexander & Máxima - Het huwelijk (RTL4) Terugblik, gepresenteerd door Loretta Schrijver.

20.30-22.35u. Het huwelijk, de terugblik (NOS, Ned.2) Live-uitzending rondom het koninklijk huwelijk, gepresenteerd door Humberto Tan. Met samenvattingen van de hoogtepunten. Te gast zijn onder anderen historicus Jan Bank, theologe Jacobine Geel, cabaretier Jörgen Raymann en de Argentijnse voetballer Mariano Bombarda.

0.05-3.05u. Het huwelijk, de herhaling (NOS, Ned.2) Herhaling van de registratie van het koninklijk huwelijk.

Radio

Zaterdag 2 februari

8.30-14.00u. Het huwelijk (Radio 1) Rechtstreekse uitzending van het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima.Presentatie: Govert van Brakel. Hij spreekt met onder anderen journalist Harry van Wijnen en hoofdredacteur Cor de Horden van het blad Vorsten. Tijdens de rijtoer doet cabaretier Paul Haenen rechtstreeks verslag vanuit een skybox langs de route. Hij ontvangt er Ciska Dresselhuys en Willem Oltmans.