Prins trouwt in uniform

Kroonprins Willem-Alexander trouwt in uniform. Van welk krijgsonderdeel dat afkomstig is blijft tot morgen geheim. Generaal-majoor M. Celie heeft dit gisteren gezegd tijdens een persconferentie over de ceremoniële aspecten van het huwelijk.

Als hij verstandig is, kiest hij voor de marine, zei een van de aanwezigen, kapitein ter zee R. Klop. Dit uniform geldt in militaire kringen als het chicst. In dat geval draagt de bruidegom een lange donkerblauwe jas en een sabel.

Als de kroonprins een lichtere, blauwe jas draagt, dan heeft hij gekozen voor de luchtmacht. Hij zal in elk geval zijn vlieginsigne dragen.

De kans is het kleinst dat de kroonprins in een zwarte jas van de landmacht verschijnt.

De prins van Oranje is kapitein ter zee van het reservepersoneel van de Koninklijke Marine, kolonel van het reservepersoneel van de Koninklijke Landmacht en kolonel van het reservepersoneel van de Koninklijke Luchtmacht.

In december 2001 ontving hij het onderscheidingsteken voor langdurige dienst als officier, het Officierskruis. Verder is hij adjudant in buitengewone dienst van de koningin.