Ontvoerde journalist

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, wil niet onderhandelen met de ontvoerders van de Amerikaanse journalist Daniel Pearl in Pakistan. ,,Onaanvaardbaar'', vindt Powell.

De 38-jarige Pearl, verslaggever van de zakenkrant The Wall Street Journal, wordt sinds ruim een week vastgehouden door de Nationale Beweging voor het Herstel van de Pakistaanse Soevereiniteit. De ontvoerders hebben de Amerikaanse autoriteiten tot vandaag de tijd gegeven om hun eisen in te willigen. Zij dreigen Pearl te doden als de Amerikanen niet alle Pakistanen vrijlaat die zijn opgepakt in de oorlog in Afghanistan.

Een groep van zestig westerse en Arabische journalisten heeft een petitie ondertekend waarin wordt gevraagd om de vrijlating van Pearl. The Wall Street Journal heeft vandaag de ontvoerders opgeroepen hem vrij te laten. `Let Danny Go', kopte de krant boven een commentaar. ,,Hij is een verslaggever, geen overheidsagent. Hem vasthouden leidt tot niets'', aldus de krant.