Nominaties VSB Poëzieprijs

De jury van de VSB Poëzieprijs 2002 heeft donderdagavond de namen bekend gemaakt van de vijf genomineerde dichters voor de jaarlijkse onderscheiding van 25.000 euro. Voorzitter Kees Fens deed dit tijdens de Dichtersmarathon die ter gelegenheid van de derde Landelijke Gedichtendag in De Rode Hoed was georganiseerd.

Voorgaande jaren stonden altijd zeven poëten op de nominatielijst. De kanshebbers zijn deze keer Dirk van Bastelaere met zijn bundel Hartswedervaren, Anneke Brassinga met Verschiet, Piet Gerbrandy met De zwijgende man is niet bitter, Jacques Hamelink met Zilverzonnige en onneembare maan en Gerrit Krol met Geen man, want geen vrouw. In totaal kwamen 78 inzendingen binnen.

Begin mei presenteert de jury de winnaar. Die krijgt op zondag 26 mei de prijs uitgereikt in De Rode Hoed in Amsterdam. Vorig jaar ging de prijs naar Kees Ouwens voor Mythologieën. De VSB Poëzieprijs werd eind 1993 ingesteld door het VSB Fonds op initiatief van Huub Oosterhuis, oud-directeur van de Rode Hoed.