Mentale kuur Ronaldo

De Braziliaanse voetballer Ronaldo kampt met psychische problemen en met overgewicht. De komende tien dagen zal hij in Brazilië zowel een mentale als een fysieke kuur ondergaan.

Ronaldo keerde dit seizoen na ruim anderhalf jaar terug in het elftal van Inter Milaan. De problemen aan zijn knie waren verholpen, maar de voetballer liep steeds weer spierblessures op. Vorige week kwam Ronaldo nog uit in een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Mallorca. Hij viel toen opnieuw uit.

Na onderzoek van de Franse orthopedisch chirurg Philippe Boixel bleek dat de spierblessures van de voormalige aanvaller van PSV niet fysiologisch te verklaren zijn. Ronaldo blijkt nog altijd niet vrijuit te durven spelen en verkrampt in wedstrijden uit angst om opnieuw een knieblessure op te lopen. Om dat probleem te verhelpen heeft Inter er bij de voetballer op aangedrongen een psycholoog te consulteren.

Ronaldo is bovendien te zwaar. Hij is op dit moment ongeveer zes kilo zwaarder dan zijn ideale gewicht van tachtig kilo. In Brazilië krijgt hij de komende tien dagen een afslankkuur.

Inter hoopt dat Ronaldo op 3 maart mee kan spelen in de stadsderby tegen AC Milan.