Glastuinbouw heeft eindelijk nieuwe CAO

De glastuinbouw heeft na lange tijd weer een nieuwe CAO. Dat maakten werkgevers en bonden vandaag bekend. De nieuwe CAO loopt tot juli 2003. Belangrijkste punten zijn volgens FNV Bondgenoten een volledig nieuwe regeling voor de werktijden en duidelijke afspraken over de zeggenschap van werknemers in de kassen. Tevens zijn de partijen het eens geworden over een loonstijging van in totaal 8,8 procent over 2,5 jaar. Die gaat met teruglopende kracht in op 1 januari 2001. Sinds 1 april zat de sector zonder CAO, maar de onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst verliepen zeer moeizaam. Werkgevers wilden personeel in drukke tijden langer en in magere periodes korter laten werken. In de nieuwe CAO zijn daar volgens FNV Bondgenoten goede afspraken over gemaakt.