Arena wil boksgevecht Tyson-Lewis

De Amsterdam Arena wil het wereldtitelgevecht tussen de boksers Mike Tyson en Lennox Lewis organiseren. De bokspartij zou eerst op 6 april gehouden worden in Las Vegas, maar Tyson kreeg geen licentie om in de staat Nevada te boksen.

Volgens een woordvoerder van de Arena onderhandelt Roger Broomhall, senior partner van een internationaal sport- en evenementen bureau, namens het stadion met de Amerikaanse organisatoren van de bokspartij. Volgens Broomhall zou zowel de Arena als de stad Amsterdam ,,de perfecte'' locatie zijn voor het titelgevecht indien geen Amerikaanse stad zich meldt voor de organisatie van het gevecht.

De Arena had zich al in een eerder stadium kandidaat gesteld voor het gevecht, maar de voorkeur van de organisatoren ging uit naar Las Vegas. ,,Ook nu ligt het voor de hand dat een Amerikaanse stad de wedstrijd krijgt toebedeeld. Dat is het beste voor de tv-rechten. Maar wanneer dat niet gaat lukken, is Amsterdam zeker een serieuze optie'', bevestigde een woordvoerder van de Arena vanochtend.

De Amerikaanse oud-wereldkampioen veroorzaakte vorige week in Las Vegas tijdens een persconferentie een massale vechtpartij. Daarop besloot de sportcommissie van de staat Nevada hem geen toestemming te geven het titelgevecht in Las Vegas te boksen. Broomhall zei niet te verwachten dat wanneer het gevecht in Amsterdam plaatsvindt, Tyson zich opnieuw zal misdragen. ,,Hij gedraagt zich buiten Amerika altijd beter. Hij zal geen pussycat in Amsterdam zijn, maar hij zal ook geen gekke dingen doen.''

Het laatste gevecht van Tyson werd in oktober gehouden in het nationale voetbalstadion van Denemarken. Broomhall verwacht dat de belangstelling van het publiek voor een duel Tyson-Lewis in de Arena groot is. ,,Vijftigduizend toeschouwers is mogelijk.''