Voorkeur Muziek

HK Gruber

HK Gruber, de Oostenrijkse componist die ooit een Wiener Sängerknabe was, is ook een performer en dirigent. Hij leidt het Rotterdams Philharmonisch Orkest tijdens een feestelijk promconcert in muziek van Adams (Short ride in a fast machine, The chairman dances), Kurt Weill (Die sieben Todsünden), Milhaud (Le boeuf sur le toit) en van HK Gruber (Frankenstein!).

9 febr 20u15 Grote Zaal De Doelen Rotterdam. Res 010-2171717

Ryan Adams

Gram Parsons- en Rolling Stones-adept Ryan Adams krijgt als solist meer bijval dan met zijn oude groep Whiskeytown, dank zij de indringende muziek van zijn cd's Heartbreaker en Gold. Juist nu de pop-encyclopedie hem veilig ondergebracht heeft in het vakje `country' zet Ryan het stevig op een rocken, hoewel een introverte pianoballade hem ook niet vreemd is.

6 febr 21u Paradiso, Amsterdam. 020-6264521

Melissa Etheridge

Voorpaginanieuws van Rolling Stone was het, toen spierballenrockvrouw Melissa Etheridge en haar vriendin Julie Cypher kenbaar maakten dat David Crosby als donor had gefungeerd voor hun twee kinderen. Nu is Etheridge in tweeërlei opzicht solo, want Cypher stapte op en haar huidige tournee onderneemt ze alleen met een akoestische gitaar.

5 en 6 febr 20u Music Hall, Amsterdam, 13 febr Vredenburg, Utrecht.