In de rij

Er zijn nog weinig mensen in de supermarkt. Toch staat er een lange rij bij de kassa. Voor mij windt een man zich vreselijk op. Hij spiedt naar de andere kassa's en reageert op elke beweging van het personeel. Bij opening van een andere kassa zal deze man er als eerste bij zijn. Een Turkse man draalt wat naast de rij en wordt door het opgewonden standje gedecideerd naar achteren verwezen.

Dan gaat kassa 2 open en de zenuwpees schiet uit de startblokken. Op hetzelfde moment komt de vrouw van de Turkse man uit de schappen en staat meteen vooraan. Ze wenkt haar man om de boodschappen op de band te leggen. Iedereen houdt zijn adem in. De Turkse man is zichtbaar ongelukkig met de situatie en zegt tegen de opgewonden man dat hij wel voor mag. Maar dit weigert deze pertinent: ,,Nee, mevrouw heeft het als eerste gezien. Gefeliciteerd.''