Gullit, Van Basten en Rijkaard willen schikking treffen

Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard hebben gisteren een schikking aangevraagd bij de rechtbank van Milaan, waar ze terechtstaan wegens belastingfraude in de periode dat ze onder contract stonden bij AC Milan. De drie oud-profvoetballers gaan akkoord met een voorwaardelijke straf van drie maanden en een geldboete van ruim 1.500 euro per persoon. De rechter beslist op 11 april, wanneer de fraudezaak opnieuw voorkomt.

Gullit, Van Basten en Rijkaard hebben begin jaren negentig samen ruim 34 miljoen euro zwart uitbetaald gekregen van AC Milan-eigenaar en huidig premier Silvio Berlusconi. Van Basten ontving het meest: 21 miljoen euro. Gullit kreeg 9 miljoen, Rijkaard ruim 4 miljoen. Voor het drietal werden speciale privé-ondernemingen opgericht op het Britse eiland Guernsey.