Dance Works

Dance Works Rotterdam maakt de voorstelling Eye in All samen met Leine & Roebana en Slagwerkgroep Amsterdam. De samenwerking van choreograaf Ton Simons van Dance Works en het duo Andrea Leine en Harijono Loebana belooft iets bijzonders te worden. Beide dansgroepen staan voor de `pure' abstracte dans, maar Simons' werk is strak en gestructureerd, terwijl Leine en Roebana grilliger, experimenteler zijn. De partners maakten los van elkaar choreografieën voor eigen en elkaars dansers. De resultaten zijn ineengevlochten zodat de choreografen elkaars werk becommentariëren. De dansers worden live begeleid door Josep Vicente en zijn Slagwerkgroep Amsterdam, die een opzwepende mix van moderne, klassieke en eigen muziek bewerkten voor marimba's en ander slagwerk: Cage, Reich, Boulez, maar ook Händel. Morgen wijdt het Culturele Supplement aandacht aan deze productie.

Première 6 en 7 febr Rotterdamse Schouwburg, tournee t/m 18 mei. Inl 010-4364511 of www.danceworksrotterdam.nl.