Bergkamp trefzeker bij Arsenal

Onder meer dankzij twee doelpunten van Dennis Bergkamp, waaronder de winnende, heeft Arsenal gisteren met 3-2 gewonnen van Blackburn Rovers. Daardoor klom de ploeg uit Londen naar de tweede plaats op de ranglijst in de Engelse voetbalcompetitie, met één punt en één wedstrijd minder dan koploper Manchester United.

Chelsea behield de aansluiting met de top door Leeds United met 2-0 te verslaan. Liverpool versloeg Leicester City met 1-0 door een doelpunt van Heskey. Newcastle United ontdeed zich pas in de slotfase van Tottenham Hotspur: 1-3. De thuisploeg kwam door Iversen na ruim een kwartier op voorsprong. Ver in de tweede helft stelden Acuña, Shearer en Bellamy binnen elf minuten orde op zaken namens de nummer drie van de ranglijst.

In Duitsland drong Schalke 04 door tot de halve finales van het bekertoernooi. Voor eigen publiek won de ploeg van de Nederlandse trainer Stevens met 2-0 van Rot-Weiss Oberhausen, een club uit de Tweede Bundesliga. Böhme en Möller (strafschop) scoorden voor de bekerhouder.

Bayer Leverkusen schaarde zich ten koste van 1860 München bij de laatste vier, terwijl Hertha BSC, waar Stevens volgend seizoen aan de slag gaat, werd uitgeschakeld door FC Köln: 1-2. Bayern München tenslotte, in de competitie ver teruggezakt, blijft ook meedoen in het bekertoernooi. De landskampioen versloeg Kaiserslautern, zij het pas na strafschoppen (5-4).

In Schotland liep de achterstand van Glasgow Rangers op koploper en aartsrivaal Celtic op tot maar liefst vijftien punten. De ploeg van technisch-directeur Advocaat bleef op 2-2 steken tegen middenmoter Kilmarnock. Celtic won met 3-1 van Livingston.