Vertrekbonus voor PwC-adviseurs

PwC Consulting heeft een deel van zijn adviseurs een vertrekpremie aangeboden om het verloop binnen de organisatie te stimuleren. De consultant kampt met teruglopende opdrachten.

Dat heeft een woordvoerder vanmorgen bevestigd. ,,Wij hadden in het verleden een personeelsverloop van 30 procent, terwijl een gemiddeld verloop van 15 procent gezond is. Maar nu ligt dat op 10 procent, omdat de arbeidsmarkt gekrompen is, en dat is te laag.'' Hij verwacht dat door de vertrekbonus `tientallen' medewerkers extra zullen opstappen. PwC Consulting is een dochter van accountantskantoor PricewaterhouseCoopers, en heeft 1700 mensen in dienst.

Door het bezuinigende bedrijfsleven komen er nu minder opdrachten binnen bij de consulting-poot. ,,Consultancy is het eerste waarop bedrijven bezuinigen als het tegenzit'', aldus een woordvoerder. Vooral de afdelingen Telecom en Financial Services worden getroffen door de bezuinigingsdrift van Nederlandse ondernemingen. ,,Maar onze afdeling Financial Outsourcing [zoals financiële administratie voor bedrijven] heeft het momenteel juist drukker.''