Uitgeverij stelt nieuwe roman A.F.Th. verder uit

De langverwachte nieuwe roman van A.F.Th. van der Heijden, Moeilijke voeten, verschijnt toch niet in februari. Uitgeverij Querido meldt over wat het eerste deel van de zevendelige cyclus Homo Duplex moet worden: ,,Na ontvangst van de eerste drukproeven ontdekte de schrijver nieuwe mogelijkheden in zijn boek, dat hij nu dienovereenkomstig aan het afronden is.'' Van der Heijden heeft inmiddels een `open deadline', zegt uitgever Lidewijde Paris. ,,We noemen expres geen datum meer en laten hem er op zijn manier aan werken.'' Over de omvang van het boek kan Paris nog niets zeggen. Moeilijke voeten is het eerste boek dat Van der Heijden onder uitsluitend zijn voorletters zal publiceren. Eigenlijk had het al een jaar geleden moeten verschijnen. Op dit moment werkt A.F.Th. ook al aan het tweede deel van de cyclus, Knooppunt hellegat, dat kort na Moeilijke voeten moet verschijnen. In het persbericht van de uitgeverij wordt Van der Heijden geciteerd: ,,Wat kan ik in dit stadium anders doen dan de ene voet voor de andere zetten, net zo lang tot de laatste stap gedaan is, en het karwei geklaard?''