KPN sluit 20 van 150 Primafoon-winkels

Telecomconcern KPN sluit twintig van de circa 150 Primafoonwinkels. Alleen de onrendabele zaken gaan dicht. Ook sluit het door schulden geplaagde telefoonbedrijf 24 van de 33 Business Centers. Dat heeft een woordvoerster van de onderneming vandaag bevestigd.

Van de 1.260 personeelsleden van de winkels, moeten er 385 op zoek naar een andere baan. KPN denkt dat er geen gedwongen ontslagen vallen. Anders is dat op het hoofdkantoor van KPN Retail. Zoals het bedrijf al eerder had bekendgemaakt, moeten daar 170 van de 270 werknemers op zoek naar een andere betrekking. Hier vallen wel gedwongen ontslagen.

De sluiting van de Primafoonwinkels komt niet onverwacht. Al langer doen geruchten de ronde dat KPN de hele keten zou willen verkopen. Daarbij werd onder meer Blokker als mogelijke koper genoemd. Dat KPN nu winkels sluit kan erop duiden dat het telecomconcern de keten wil houden.