`Fusie Belgisch DAT met Virgin'

De Belgische luchtvaartmaatschappij Delta Air Transport (DAT), de opvolger van het failliete Sabena, en Virgin Express stevenen af op een fusie. Gezamenlijke werkgroepen van beide ondernemingen hebben geadviseerd de voorbereidingen voort te zetten. Woordvoerder P. Vekemans van DAT bevestigde vanmorgen dat de rapporten ,,gematigd positief'' zijn over een fusie. De aandeelhouders van DAT hebben zich in principe al met een fusie akkoord verklaard. Van de zijde van Virgin Express zijn nog geen officiële mededelingen gedaan.

Volgens de DAT-woordvoerder moet de komende weken nog een aantal zaken worden uitgewerkt, waaronder de structuur van de organisatie, het personeelsbestand en ook een nieuwe naam. Ook over eventuele langeafstandsvluchten moeten nog afspraken worden gemaakt. Uiterlijk eind februari zou een en ander moeten zijn afgerond. Dan zou de nieuwe onderneming nog van het komende zomerseizoen kunnen profiteren. Het DAT-personeel werd vanmorgen over de stand van zaken ingelicht.

De Nederlandse topman Rob Kuijpers van DAT, dochter van het failliete Sabena, had al eerder gezegd dat er in februari, duidelijkheid moet zijn over een eventuele fusie met Virgin Express. Deze Belgische dochter van de Virgin-groep van zakenman Richard Branson vliegt vanuit Brussel op tientallen Europese bestemmingen.

Zakenman Richard Branson van Virgin is een van de investeerders die geld (24,5 miljoen euro) hebben gestoken in een doorstart van DAT.