Berlijn eert Robert Altman

Het Filmfestival van Berlijn eert de Amerikaanse regisseur Robert Altman met een Gouden Beer voor zijn gehele oeuvre. Op het festival wordt Altmans nieuwe film, Gosford Park, buiten competitie vertoond en hij won een Gouden Beer in 1976 voor zijn film Buffalo Bill and the Indians. Ook de Italiaanse actrice Claudia Cardinale krijgt de onderscheiding voor al haar werk van het festival. Volgens de nieuwe directeur van het festival, Dieter Kosslick, is het festival serieuzer dan gewoonlijk als gevolg van de terroristische aanslag op het World Trade Center in New York op 11 september. De jury van het festival wordt voorgezeten door de Indiase regisseur Mira Nair, die vorig jaar op het festival van Venetie de Gouden leeuw won voor Monsoon Wedding. Het festival opent op 7 februari met Heaven van Tom Tykwer